ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Σύλλογος Ποντίων Κω «Ο Ξενιτέας»: «Μπράβο Δέσποινα»
Σύλλογος Ποντίων Κω «Ο Ξενιτέας»: «Μπράβο Δέσποινα»
(Φωτ: Σύλλογος Ποντίων Κω «Ο Ξενιτέας»)
19 Ιούλ
0
Σχόλια

Σύλλογος Ποντίων Κω «Ο Ξενιτέας»: «Μπράβο Δέσποινα»

Ο Σύλλογος Ποντίων Κω «Ο Ξενιτέας» δημοσίευσε στη σελίδα του μήνυμα σχετικά με τον περιστατικό που έλαβε χώρα στην Τουρκία με πρωταγωνίστρια την Δέσποινα Βανδή.

Να θυμίσουμε πως η Ελληνίδα τραγουδίστρια, προσκεκλημένη να τραγουδήσει στην γείτονος χώρα, ανέβαλε – ορθώς – την εμφάνισή της λόγω της σημαίας που απεικόνιζε τον Κεμάλ και βρίσκονταν πάνω στη σκηνή.

Ο Σύλλογος, λοιπόν, εξέδωσε μήνυμα στο οποίο συγχαίρει την ποντιακής καταγωγής, Δέσποινα Βανδή, συγκρίνοντας τη συμπεριφορά της με αυτή της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, η οποία φωτογραφήθηκε με φόντο το πορτραίτο του Κεμάλ.

Αναλυτικά το μήνυμα του «Ξενιτέα»:

«Βρείτε τις διαφορές…

Ναι η Δέσποινα Βανδή θα φύγει από το Τσεσμέ αλλά μπορεί να επιστρέψει περήφανη στην Πατρίδα της.

Αντιθέτως η Υπουργός Πολιτισμού που χαμογελαστή πόζαρε μπροστά στην φωτογραφία του Κεμάλ Ατατούρκ, από σεβασμό στους Έλληνες της Καππαδοκίας, της Μικράς Ασίας και του Πόντου , από σεβασμό σε όσους Γενοκτονήθηκαν από την Κεμαλική και Νεοτουρκική μανία αλλά και σε όσους ανέβηκαν στα σάπια καράβια του ξεριζωμού και διέσχισαν τις ατελείωτες λευκές πορείες θανάτου θα έπρεπε να παραιτηθεί.

Η Τουρκική μανία και προκλητικότητα συνεχίζεται, το παιχνίδι των συμβολισμών αρχίζει να γίνεται αντιληπτό.

Σήμερα μπορούμε να πούμε, μπράβο Δέσποινα.

Οι ειρηνικές σχέσεις μεταξύ των λαών χτίζονται με κύριο συστακτικό τον σεβασμό και όχι τις μόνιμες υποχωρήσεις.

Το Δ.Σ.».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.