ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Π.Ο.Ε.: «Κοινή η ιστορική πορεία των χριστιανών της Κύπρου, της Μικράς Ασίας και του Πόντου, κοινά τα βάσανα και οι διωγμοί»
Π.Ο.Ε.: «Κοινή η ιστορική πορεία των χριστιανών της Κύπρου, της Μικράς Ασίας και του Πόντου, κοινά τα βάσανα και οι διωγμοί»
21 Ιούλ
0
Σχόλια

Π.Ο.Ε.: «Κοινή η ιστορική πορεία των χριστιανών της Κύπρου, της Μικράς Ασίας και του Πόντου, κοινά τα βάσανα και οι διωγμοί»

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος εξέδωσε το δικό της μήνυμα σχετικά με τη συμπλήρωση των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως για τη Διεθνή Κοινότητα και τον ΟΗΕ, η ουσιαστικά «ισότιμη» αντιμετώπιση Τουρκίας και Κύπρου, δηλαδή του θύτη με το θύμα, δείχνει πως το Διεθνές Δίκαιο, αδυνατεί να επιβάλλει δίκαιες και βιώσιμες λύσεις, όταν αυτές έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των Μεγάλων Δυνάμεων.

Διαβάστε το μήνυμα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος:

«Πέρασαν ήδη 50 χρόνια, από την αποφράδα ημέρα της 20ης Ιουλίου του 1974, όταν η Τουρκία εισέβαλε στη Μαρτυρική Κύπρο, παραβιάζοντας κάθε αρχή του Διεθνούς Δικαίου και καταπατώντας τις ανθρωπιστικές αξίες και ιδεώδη. Πενήντα χρόνια μετά και παρά τις σχετικές αποφάσεις των οργάνων του ΟΗΕ, η παράνομη κατοχή περισσοτέρου του ενός τρίτου του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, δυστυχώς συνεχίζεται.

Αυτή η αδιανόητη ατιμωρησία της Τουρκίας εκ μέρους της Διεθνούς Κοινότητας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν είναι επιτρεπτό, ούτε και ανεκτό να συνεχισθεί. Πολύ περισσότερο, όταν συνοδεύεται και από την ιταμή άρνηση της Τουρκίας, να δεχθεί την επίλυση του Κυπριακού Ζητήματος κατά τρόπο σύμφωνο με το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Είναι θλιβερό να διαπιστώνεις, ότι ο Ελληνισμός έναν και πλέον αιώνα τώρα υπομένει τα πάνδεινα από τον Τουρκικό εθνικισμό και επεκτατισμό, θύμα και έρμαιο αναιμικών, παθητικών και ραγιάδικων πολιτικών των ελληνικών κυβερνήσεων.

Όσο για τη Διεθνή Κοινότητα και τον ΟΗΕ, η ουσιαστικά «ισότιμη» αντιμετώπιση Τουρκίας και Κύπρου, δηλαδή του θύτη με το θύμα, δείχνει πως το Διεθνές Δίκαιο, αδυνατεί να επιβάλλει δίκαιες και βιώσιμες λύσεις, όταν αυτές έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των Μεγάλων Δυνάμεων.

Κοινή η ιστορική πορεία των χριστιανών της Κύπρου, της Μικράς Ασίας και του Πόντου, κοινά τα βάσανα και οι διωγμοί από τους κεμαλιστές, κοινό και το μέτωπο δράσης. Δεν ξεχνάμε τους αδικοχαμένους αθώους, τις βεβηλώσεις ιερών και οσίων, την παράνομη κατοχή του βόρειου τμήματος της Μεγαλονήσου, τους εκτοπισμένους, τους πρόσφυγες, τους εγκλωβισμένους, τους άταφους ηρωικούς νεκρούς μας.

Δεν ξεχνάμε. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού, μαζί με τους αδελφούς μας Κυπρίους, ενάντια στον τουρκικό επεκτατισμό, αλλά και τον εγχώριο ενδοτισμό.

Πόντιοι και Κύπριοι στέλνουμε ηχηρό μήνυμα, ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε την αιώνια «χειμέρια νάρκη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Διεθνούς Κοινότητας. Τους θέτουμε προ των ευθυνών τους. Απαιτούμε την αποφασιστική και έμπρακτη καταδίκη της συνεχιζόμενης εγκληματικής τακτικής της Τουρκίας σε βάρος της Μαρτυρικής Κύπρου, χωρίς περιστροφές και υποχωρήσεις.

Η επιλεκτική και κατά περίπτωση εφαρμογή της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας οδηγεί μοιραία, στην ουσιαστική αναίρεσή τους και εν τέλει, στην κατάργησή τους».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.