ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Mε πλήθος κόσμου η εκδήλωση «Πόντος – Κρήτη, Συνάντηση παράδοσης» στην Ιεράπετρα
Mε πλήθος κόσμου η εκδήλωση «Πόντος – Κρήτη, Συνάντηση παράδοσης» στην Ιεράπετρα
24 Ιούλ
0
Σχόλια

Mε πλήθος κόσμου η εκδήλωση «Πόντος – Κρήτη, Συνάντηση παράδοσης» στην Ιεράπετρα

Με εξαιρετική επιτυχία και με την παρουσία πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Πόντος – Κρήτη, Συνάντηση παράδοσης» με τη χορευτική ομάδα της Λέσχης Ποντίων Καβάλας με χοροδιδάσκαλο τη Ματίνα Τσουλφίδου και τη σχολή παραδοσιακών χορών του Δημήτρη Καπαράκη με τα μουσικά συγκροτήματα, του Γιώργου Δρακάκη στην Ιεράπετρα και του Γιάννη Λεμονάκη στην Επισκοπή. Οι δυο Σύλλογοι ένωσαν τις δυνάμεις τους και συνεργάστηκαν φέρνοντας κοντά τους Κρητικούς και τους Πόντιους, με την κρητική και την ποντιακή λύρα να έχουν την τιμητική τους. Μουσικοί και χορευτές μάγεψαν το κοινό που ανταπέδωσε με το θερμό χειροκρότημά του.

Ο πολιτισμός, η μουσική και ο χορός ένωσαν την Κρήτη με τον Πόντο, τον Πόντο με την Κρήτη σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Ιεράπετρας σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Φραγκούλης, η Βουλευτής Λασιθίου Κατερίνα Σπυριδάκη, η περιφερειακή σύμβουλος – εντεταλμένη σύμβουλος πολιτισμού στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου Ελένη Βλάσση, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Μαρία Φραντζεσκάκη, οι αντιδήμαρχοι Φωτεινή Περακάκη, Γιώργος Κουγιουμουτζάκης, Μάνος Τζώρτζης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μιχάλης Μπαχλιτζανάκης, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α. Τη Λέσχη Ποντίων Καβάλας συνόδευσαν η αντιδήμαρχος Έλσα Βακιρτζή, ο πρόεδρος του συλλόγου Τσουλφίδης Μιχάλης και η σεφ Μαρία Παπανικολάου που ετοίμασε νόστιμα παραδοσιακά εδέσματα του Πόντου.

Ο Δήμαρχος στον χαιρετισμό του τόνισε ότι μέσα από την εκδήλωση ξετυλίχθηκαν η παράδοση και οι αξίες και των δύο ιστορικών περιοχών ενώ δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στην ιστορία των Ποντίων, στη Γενοκτονία και στον ξεριζωμό τους από τις αλησμόνητες πατρίδες καταθέτοντας την πρόταση για αδελφοποίηση μεταξύ των Δήμων Ιεράπετρας- Καβάλας.

Στον απόηχο της εκδήλωσης έγινε η συνάντηση την επόμενη μέρα στο Δημαρχείο της πόλης μας, με τον Δήμαρχο να προσφέρει αναμνηστικά δώρα ευχαριστώντας τους για άλλη μια φορά για την ξεχωριστή τους παρουσία στα «Κύρβεια 2024» με τη δέσμευση σύντομα να γίνει νέα συνάντηση, αυτή τη φορά στην Καβάλα.

Πηγή: radiolasithi.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.