ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Το δικό τους μήνυμα για τη συμπλήρωση των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο εξέδωσαν οι «Φοιτητές» Θεσσαλονίκης
Το δικό τους μήνυμα για τη συμπλήρωση των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο εξέδωσαν οι «Φοιτητές» Θεσσαλονίκης
24 Ιούλ
0
Σχόλια

Το δικό τους μήνυμα για τη συμπλήρωση των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο εξέδωσαν οι «Φοιτητές» Θεσσαλονίκης

Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης εξέδωσε το δικό του μήνυμα αναφορικά με τη συμπλήρωση των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό μήνυμα:

«50 χρόνια από την εισβολή και παράνομη κατοχή της Κύπρου

Μισός αιώνας έχει περάσει από την τραγωδία της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974. Μνήμες πόνου, θλίψης και αγωνιστικής θέλησης για ελευθερία σφραγίζουν την επέτειο.

Παρά το πέρασμα του χρόνου, η πληγή παραμένει ανοιχτή. Εικόνες φρικτές με χιλιάδες νεκρούς, αγνοούμενους, εκτοπισμένους, αλλά και οικογένειες που χωρίστηκαν βίαια. Η εισβολή σημάδεψε ανεξίτηλα την Κύπρο, διχοτομώντας το νησί και αφήνοντας πίσω της βαριά κληρονομιά πόνου και δράματος.

Η Τουρκία, από την άλλη, αρνείται να αναλάβει την ευθύνη για τις πράξεις της, παρουσιάζοντας την εισβολή ως «ειρηνευτική επιχείρηση» – άποψη που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Μέχρι και σήμερα διατηρεί στρατεύματα κατοχής, εμποδίζει την επιστροφή των προσφύγων και στηρίζει το παράνομο ψευδοκράτος στα βόρεια.

Στα σπλάχνα της Μεσογείου, η Κύπρος φέρει βαριά τα σημάδια μίας ανοικτής πληγής. Το Κυπριακό πρόβλημα, ένα αγκάθι καρφωμένο στην ψυχή του νησιού, στέκει εμπόδιο στην ειρηνική του πορεία και το ερώτημα είναι «έως πότε..;»

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.