ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Στις εορταστικές εκδηλώσεις του Προφήτη Ηλία στη Φύσκα Κιλκίς χόρεψαν οι «Αργοναύτες»
Στις εορταστικές εκδηλώσεις του Προφήτη Ηλία στη Φύσκα Κιλκίς χόρεψαν οι «Αργοναύτες»
(Φωτο: Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»)
25 Ιούλ
0
Σχόλια

Στις εορταστικές εκδηλώσεις του Προφήτη Ηλία στη Φύσκα Κιλκίς χόρεψαν οι «Αργοναύτες»

Το Σάββατο 20 Ιουλίου 2024, η Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» αποδεχόμενη, για ακόμη μια χρονιά, την πρόσκληση του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Φυσκιωτών, συμμετείχε, με το χορευτικό Τμήμα Παραστάσεων Ενηλίκων, στις εορταστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου για την Ιερά Πανήγυρη του Προφήτη Ηλία στη Φύσκα Κιλκίς.

Οι χορευτές της Ένωσης, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου τους, Κωνσταντίνου Νικολαϊδη, παρουσίασαν χορούς από την ευρύτερη περιοχή του Πόντου, λαμβάνοντας με μεγάλη χαρά και ένταση τα συγχαρητήρια και τα χειροκροτήματα του κόσμου που παρευρέθηκε εκεί.

Το χορευτικό συνόδευσαν οι μουσικοί: Χαράλαμπος Αντωνιάδης στη λύρα και Μελέτης Λαζαρίδης στο νταούλι.

Με μεγάλη συγκίνηση και σεβασμό, η βραδιά φωτίστηκε από μια ιδιαίτερη στιγμή: την απότιση φόρου τιμής σε έναν ξεχωριστό άνθρωπο της Ένωσης και «Αργοναύτη», τον Θανάση Αντωνιάδη, μέσα από τον χορό Σέρρα.

Η εμφάνιση αυτή του χορευτικού ήταν αφιερωμένη σε εκείνον.

Η Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες», σε σχετικό δελτίο τύπου, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως και συγχαίρουμε εκ μέρους του Προέδρου κ. Παναγιώτη Δαμιανίδη και όλου του Δ.Σ. της Ένωσης, τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Φυσκιωτών και συγκεκριμένα την Ταμία κα. Μαρία Πράντζου, για την πρόσκληση, την διοργάνωση και την ζεστή φιλοξενία. Ελπίζουμε και ευχόμαστε από μεριάς μας, η συνεργασία μας να συνεχιστεί και να ενδυναμωθεί, προωθώντας τους κοινούς μας στόχους και αξίες».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.