ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ο «Δημήτριος Ψαθάς» Αιτωλοακαρνανίας βράβευσε τα παιδιά που διακρίθηκαν σε διεθνή διαγωνισμό
Ο «Δημήτριος Ψαθάς» Αιτωλοακαρνανίας βράβευσε τα παιδιά που διακρίθηκαν σε διεθνή διαγωνισμό
11 Αυγ
0
Σχόλια

Ο «Δημήτριος Ψαθάς» Αιτωλοακαρνανίας βράβευσε τα παιδιά που διακρίθηκαν σε διεθνή διαγωνισμό

Σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση συμμετείχε στη διοργάνωση ο Σύλλογος Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δημήτριος Ψαθάς», με επιτυχία και μεγάλη απήχηση στους κατοίκους του Αρχοντοχωρίου και της γύρω περιοχής.

Το έναυσμα δόθηκε απο τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αρχοντοχωρίου, κο Λευτέρη Πιτσινέλη, ο οποίος θέλησε να οργανώσει μια γιορτή για τα παιδιά του τοπικού Νηπιαγωγείου και της νηπιαγωγού τους, για να τα τιμήσει για τη διάκριση που πέτυχαν σε διεθνή διαγωνισμό, με το ποίημα τους, με θέμα τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Η ποντιακή λύρα του Χριστόφορου Κυριακίδη, ακούστηκε για πρώτη φορά στην πλατεία του Αρχοντοχωρίου και ο ήχος της ταξίδεψε στην ευρύτερη περιοχή του Ξηρομέρου. Τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου Άνω Ζερβοχωρίου «Ποντιακά Νιάτα», του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου Βόνιτσας και του «Δημήτριου Ψαθά», επέδειξαν τον χορευτικό πλούτο της πατρίδας μας στο κοινό.

Συγκινητικό ήταν το κλείσιμο του πρώτου μέρους της εκδήλωσης αφού και τα τρία χορευτικά συγκροτήματα, ενώθηκαν και χόρεψαν μαζί με τους μικρούς μαθητές του νηπιαγωγείου αλλά και του δημοτικού σχολείου Αρχοντοχωρίου, για να κλείσουν με συγκινητικό τρόπο την εκδήλωση.

Κατά τη διάρκεια αυτού του πρώτου μέρους πραγματοποιήθηκε και αναταλλαγή αναμνηστικών μεταξύ του πολιτιστικού συλλόγου απανταχού Αρχοντοχωριτών ο «Άγιος Γεώργιος» και των ποντιακών συλλόγων.

Ιδιαίτερη στιγμή στην εκδήλωση αποτέλεσε η απονομή τιμητικών πλακετών απο τον «Δημήτριο Ψαθά» στον πρόεδρο του τοπικού συλλόγου κο Λευτέρη Πιτσινέλη και την νηπιαγωγό κα Λιάβα Παρασκευή με τους μαθητές της.

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: ο βουλευτής Αιτ/νίας κος Θανάσης Παπαθανάσης, ο ποντιακής καταγωγής και μέλος του «Δημήτριο Ψαθά», εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος κος Κώστας Δαουτίδης, ο δήμαρχος Ξηρομέρου κος Τριανταφυλλάκης Γιάννης κ.α.

Ακολούθησε ποντιακό γλέντι με τη λύρα του Χριστόφορου Κυριακίδη, στο τραγούδι τον Αλέξανδρο Ζουντουρίδη και στο νταούλι τον Βασίλη Σωτηριάδη.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.