ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ολοκληρώθηκαν οι Προφεστιβαλικές Εκδηλώσεις «Κώστας Διαμαντίδης» του 1ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Θεάτρου στην Ποντιακή Διάλεκτο, του Δήμου Εορδαίας!
Ολοκληρώθηκαν οι Προφεστιβαλικές Εκδηλώσεις «Κώστας Διαμαντίδης» του 1ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Θεάτρου στην Ποντιακή Διάλεκτο, του Δήμου Εορδαίας!
21 Αυγ
0
Σχόλια

Ολοκληρώθηκαν οι Προφεστιβαλικές Εκδηλώσεις «Κώστας Διαμαντίδης» του 1ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Θεάτρου στην Ποντιακή Διάλεκτο, του Δήμου Εορδαίας!

Με τη θεατρική παράσταση «οι Μάρτυρες» του Νίκου Ασλανίδη, που ανέβηκε τη Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024, το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις “Κώστας Διαμαντίδης” του 1ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Θεάτρου στην Ποντιακή Διάλεκτο, το οποίο διοργανώνει ο Δήμος Εορδαίας.

Μιλώντας στο e-ptolemeos ο πρωτεργάτης του νέου θεσμού Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κώστας Ιωαννίδης , εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη απήχηση του εγχειρήματος , ευχαριστώντας τους Ποντιακούς φορείς και τον κόσμο , που στήριξαν την όλη Προφεστιβαλική διοργάνωση.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας Αντώνης Μαυρίδης, επεσήμανε τη σπουδαιότητα του εν λόγω Φεστιβάλ , το οποίο θα πάρει «σάρκα και οστά» από του χρόνου με Πανελλαδική μορφή , καθώς υπάρχει ενδιαφέρον για τη συμμετοχή Ποντιακών θεατρικών ομάδων τόσο από την Ελλάδα , όσο και από τον απανταχού Ποντιακό Ελληνισμό.

Εκτός από τους καθιερωμένους χαιρετισμούς των εκπροσώπων του νεοσύστατου θεσμού, το πρόγραμμα περιελάμβανε: Ένα αφιέρωμα με τιμητική βράβευση στο σπουδαίο άνθρωπο του θεάτρου Λάζο Τερζά, προβολή ταινίας μικρού μήκους με τίτλο «ΠΟΝΤΟΣ» του Perer Stefanidis και βέβαια την υπέροχη θεατρική παράσταση ” Οι Μάρτυρες” του Νίκου Ασλανίδη, με την καταπληκτική θεατρική ομάδα του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας, σε σκηνοθεσία της Αντωνίας Ορφανίδου.

Να σημειωθεί ότι οι Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις, που έθεσαν τα «θεμέλια» του νέου θεσμού, δικαίως ήταν αφιερωμένες στο σπουδαίο Κώστα Διαμαντίδη, τον άνθρωπο που συνέβαλε τα μέγιστα στη διάσωση και διάδοση της Ποντιακής Διαλέκτου!

Κούλα Πουλασχίδου

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.