ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας δεξιώθηκε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης
Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας δεξιώθηκε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης
07 Σεπ
0
Σχόλια

Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας δεξιώθηκε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης

Την Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2024, η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας φιλοξένησε σε δεξίωση τα μέσα ενημέρωσης της Βέροιας, σε μια κίνηση εκτίμησης για την συνεχή προβολή των δράσεων της. Η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε ευκαιρία για την ανταλλαγή απόψεων και τη σύσφιξη των σχέσεων με τα τοπικά ΜΜΕ, τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στην επικοινωνία του έργου και των δραστηριοτήτων των συλλόγων της περιοχής.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Λέσχης, Μπάμπης Καπουρτίδης, μαζί με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Νίκο Τομπουλίδη (αντιπρόεδρο), Γιάννη Κοτίδη, Τριαντάφυλλο Στεργιάδη, Ευαγγελία Τογκουσίδου, την χοροδιδάσκαλο Ραφαηλία Βοργιατζίδου, τον πρωτοχορευτή Κώστα Παπαδόπουλο. Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της Λέσχης υπογράμμισε τη συμβολή των μέσων ενημέρωσης στην προβολή και την υποστήριξη των δράσεων της Λέσχης, αναγνωρίζοντας τον σημαντικό τους ρόλο στην ενίσχυση της παρουσίας των πολιτιστικών συλλόγων.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας, όπως η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, η αποψήτ της για το καθεστώς λειτουργίας της Παναγίας Σουμελά και ο γενικότερος ρόλος που διαδραματίζουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι στην διατήρηση της παράδοσης.

Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, με έτος ίδρυσης το 1955, πλησιάζει ένα σημαντικό ορόσημο, καθώς το 2025 θα γιορτάσει τα 70 χρόνια από την ίδρυσή της. Για το λόγο αυτό, η Λέσχη προγραμματίζει μια σειρά επετειακών εκδηλώσεων, με στόχο να τιμήσει τη μακρά της πορεία και το έργο της στην διάδοση και διατήρηση των ποντιακών ηθών και εθίμων.

Η Λέσχη, μένοντας πιστή στις αρχές της, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην παράδοση και τον πολιτισμό, λειτουργώντας ως «σχολείο» για τη νέα γενιά Ποντίων. Παράλληλα, διατηρεί σταθερά τη στάση της μακριά από την πολιτική, προσηλωμένη στο έργο της πολιτιστικής και κοινωνικής προσφοράς. Με αυτή τη φιλοσοφία, συνεχίζει να περνά στις νέες γενιές τις αξίες και τα ήθη του Πόντου, ενισχύοντας την αίσθηση της ταυτότητας και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα ευγνωμοσύνης και συνεργασίας, με τους παρευρισκόμενους να αποχωρούν με την υπόσχεση για συνέχιση αυτής της στενής σχέσης.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.