ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ξεκινούν οι πρόβες για το 18ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών στον ΣΠοΣ Ν. Ελλάδος και Νήσων
Ξεκινούν οι πρόβες για το 18ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών στον ΣΠοΣ Ν. Ελλάδος και Νήσων
10 Σεπ
0
Σχόλια

Ξεκινούν οι πρόβες για το 18ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών στον ΣΠοΣ Ν. Ελλάδος και Νήσων

Σε ρυθμούς του 18ου Πανελλαδικού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, μπήκε από χθες Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2024 και επίσημα, ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων.

Στο διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος», ενημερώθηκαν τα Σωματεία-μέλη του ΣΠοΣ για την έναρξη των προβών, την τοποθεσία που θα διεξαχθεί το Φεστιβάλ αλλά και την πιθανή ημερομηνία.

Το 18ο Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα και η πιθανή ημερομηνία είναι η 19η Οκτωβρίου. Επισημαίνουμε το «πιθανή» καθώς μένουν οι τελικές συζητήσεις και αποφάσεις. Σήμερα Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2024, έχουν συνάντηση ο πρόεδρος της ΠΟΕ Βαρυθυμιάδης Γιώργος και ο πρόεδρος του ΣΠοΣ Ν. Ελλάδος και Νήσων Δημόπουλος Χρήστος, με τον ποντιακής καταγωγής Δήμαρχο της Πάτρας Πελετίδη Κωνσταντίνο για τις τελευταίες λεπτομέρειες ώστε να «κλειδώσει» και επίσημα η ημερομηνία.

Ως εκ τούτου αποφασίστηκε να ξεκινήσουν και οι απαραίτητες πρόβες των χορευτών που θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ. Οι ημερομηνίες είναι οι εξής:

  • Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου
  • Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου
  • Κυριακή 06 Οκτωβρίου
  • Κυριακή 13 Οκτωβρίου

Όλες οι πρόβες θα διεξαχθούν 10:00-14:00

Οι χοροί που θα χορέψει ο ΣΠοΣ Ν. Ελλάδος και Νήσων είναι οι εξής:

  1. ΚΑΒΑΖΙΤΑΣ
  2. ΣΑΡΙΚΟΥΖ ΠΑΦΡΑΣ
  3. ΑΡΧΟΥΛΑΜΑΣ
  4. ΤΕΡΣ
  5. ΚΟΤΣΑΡΙ
ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.