ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων: Με πάθος και ζωντάνια όλοι έσυραν χορούς στο ποντιακό γλέντι στο Ωραιόκαστρο
Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων: Με πάθος και ζωντάνια όλοι έσυραν χορούς στο ποντιακό γλέντι στο Ωραιόκαστρο
11 Σεπ
0
Σχόλια

Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων: Με πάθος και ζωντάνια όλοι έσυραν χορούς στο ποντιακό γλέντι στο Ωραιόκαστρο

Η ένταση του νταουλιού και της λύρας και οι αυθεντικές φωνές των Πόντιων καλλιτεχνών ξεσήκωσαν το κοινό στο ποντιακό γλέντι που στήθηκε χθες το βράδυ στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου του Ωραιοκάστρου. Όλοι σηκώθηκαν όρθιοι, πιάστηκαν χέρι – χέρι και με πάθος και ζωντάνια χόρεψαν ποντιακούς χορούς, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ωραιοκάστρου και η Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων (ΕΠΩΦ), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024» του Δήμου Ωραιοκάστρου.

«Σας ευχαριστούμε που και φέτος είστε όλες και όλοι εδώ για να χορέψουμε, να διασκεδάσουμε και να τιμήσουμε τις ρίζες μας μέσα από τον χορό και το τραγούδι έτσι όπως μας τα παρέδωσαν οι πρόγονοί μας. Ευχαριστούμε τον Δήμο Ωραιοκάστρου που υποστηρίζει την διοργάνωση, τους εθελοντές και τους χορηγούς μας. Καλή διασκέδαση σε όλους», είπε η πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων, Χρυσούλα Κουρουκερέζη, ανοίγοντας την εκδήλωση.

«Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΠΩΦ γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα συνεργαστήκαμε και καταφέραμε να κάνουμε τόσο όμορφες εκδηλώσεις όπως η σημερινή. Οδεύοντας προς το κλείσιμο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του φετινού καλοκαιριού και νιώθω επίσης την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους του Συλλόγους του τόπου μας, γιατί με αγάπη για τον πολιτισμό, τις ρίζες και την ιστορία μας συνδιοργάνωσαν μαζί με τον Δήμο Ωραιοκάστρου εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου», είπε στο χαιρετισμό της η αντιδήμαρχος Σύγχρονου Πολιτισμού, Εξωστρέφειας και Προστασίας των ζώων συντροφιάς και Φιλαρμονικής, Ευαγγελία Δρόσου.

Μετέφερε το χαιρετισμό του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, και κάλεσε τις νέες και τους νέους που ήταν παρών στην εκδήλωση να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ Νεολαίας που πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2024 στο Κτίριο «Παύλος Μελάς» στο Παλαιόκαστρο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν αντιδήμαρχοι, πρόεδροι Κοινοτήτων, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, μέλη του Συμβουλίου Νέων Δήμου Ωραιοκάστρου και εκατοντάδες πολίτες.

Στο ποντιακό γλέντι συμμετείχαν οι καλλιτέχνες: Γιάννης Τσιτιρίδης (τραγούδι), Μπάμπης Ιωακειμίδης (τραγούδι), Θωμάς Μπαϊρακτάρης (λύρα), Αναστάσιος Πετρόπουλος (λύρα), Νίκος Γκότσιος (κλαρίνο), Γιάννης Τριανταφυλλίδης (λύρα – τραγούδι), Αλέξης Ανδρεάδης (νταούλι), Θοδωρής Χατζής (πλήκτρα), Δημήτρης Ευθυμιάδης (κρουστά), Νίκος Καλπίας (λύρα – τραγούδι).

Πηγή: oraiokastro.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.