ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ανακοίνωση Π.Ο.Ε. σχετικά με την τηλεοπτική σειρά FAMAGUSTA
Ανακοίνωση Π.Ο.Ε. σχετικά με την τηλεοπτική σειρά FAMAGUSTA
12 Σεπ
0
Σχόλια

Ανακοίνωση Π.Ο.Ε. σχετικά με την τηλεοπτική σειρά FAMAGUSTA

Ενημερωθήκαμε για την ακύρωση της προγραμματισμένης προβολής της τηλεοπτικής σειράς FAMAGUSTA από την πλατφόρμα του NETFLIX, μέσα από σχετική ανακοίνωση του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου της Τουρκίας, που αναφέρει: «Ως οργανισμός που ρυθμίζει και εποπτεύει τις υπηρεσίες ψηφιακής μετάδοσης στη χώρα μας, το Ανώτατο Συμβούλιο μας, πραγματοποίησε τις απαραίτητες συναντήσεις με τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα Νetflix και επετεύχθη συναίνεση στην μη μετάδοση της παραγωγής. Η εν λόγω παραγωγή θα εισέλθει στον κατάλογο του Νetflix μόνο στη χώρα όπου προβλήθηκε προηγουμένως (Ελλάδα) και δεν θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο της Τουρκίας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας.»

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, πως το εθνικό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο μιας χώρας μπορεί να επιβάλλει σε ένα ανεξάρτητο ιδιωτικό φορέα συνδρομητικής τηλεόρασης, την απαγόρευση προβολής ενός προγράμματος και σε «οποιασδήποτε άλλη χώρα». Καλά στην Τουρκία, μα και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο; Τι είδους συναντήσεις και συμφωνίες είναι αυτές; Πως επιτυγχάνονται; Τι πιέσεις ασκούνται για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα; Στη συνέχεια μάλιστα, η τουρκική πλευρά αντιπροτείνει μία προπαγανδιστική παραγωγή του Υπουργείου τους, με αφορμή τα 50 χρόνια από την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο.

Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική και κακώς σηκώθηκε τόσος θόρυβος και τόση αντάρα, με αποτέλεσμα να παίζουμε όλοι τα παιχνίδια της Άγκυρας. Το να πιστεύει κάποιος τις επίσημες ανακοινώσεις της Τουρκίας χωρίς εμβάθυνση στο θέμα, εγκυμονεί κινδύνους παραπλάνησης. Η αλήθεια είναι ότι η παραγωγός εταιρία και το ελληνικό τηλεοπτικό δίκτυο που έχει τα δικαιώματα της σειράς, από την αρχή είχαν συμφωνήσει με το NETFLIX για την μετάδοση του προγράμματος από την πλατφόρμα, μόνον σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η επίσημη αντίδραση της Τουρκίας ήταν αναμενόμενη, γιατί ποτέ οι Τούρκοι πολιτικοί και κρατικοί παράγοντες δεν αφήνουν στο απυρόβλητο οτιδήποτε θα μπορούσε να χαλάσει το αφήγημα τους ή που θα μπορούσε να προωθήσει τα επεκτατικά τους σχέδια. Αυτό που επισημαίνουμε είναι η έγκαιρη, προκαταβολική παρέμβαση της Τουρκίας με πολλές στοχεύσεις. Την παραπληροφόρηση για την δήθεν παντοδυναμία και αποτελεσματικότητα της Τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, την δύναμη και την επιρροή που τάχα ασκούν σε διεθνές επίπεδο, την ευκαιρία να προβάλλουν και να διαφημίσουν την δική τους προπαγανδιστική εκδοχή προτείνοντας την σαν απαραίτητη παράλληλη μετάδοση από την πλατφόρμα και τέλος για μία ακόμη φορά να επιτεθούν χυδαία στους ελληνοκυπρίους αποκαλώντας τους τρομοκράτες.

Η τουρκική ανακοίνωση από μόνη της είναι μία ακόμη οργανωμένη προσπάθεια αλλοίωσης της ιστορικής αλήθειας, της συκοφάντησης των θυμάτων και ηρωoποίησης των στυγνών θυτών. Με την επίτευξη της αποσιώπησης ή ακόμα καλύτερα με την προβολή του ψεύδους, οι Τούρκοι επιχειρούν την νομιμοποίηση των εγκλημάτων τους. Αυτό το τελευταίο αφορά όλους μας και είναι άξιο προσοχής και απάντησης από κάθε αρμόδιο φορέα της ελληνικής πολιτείας.

Δείτε το Δελτίο Τύπου εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.