ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Σε «Πάρκο Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου» μετονομάζεται πλατεία στη Νικόπολη στη Θεσσαλονίκη
Σε «Πάρκο Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου» μετονομάζεται πλατεία στη Νικόπολη στη Θεσσαλονίκη
(Φωτο: Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης)
22 Σεπ
0
Σχόλια

Σε «Πάρκο Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου» μετονομάζεται πλατεία στη Νικόπολη στη Θεσσαλονίκη

Σε «Πάρκο Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου» μετονομάζεται πλατεία στη Νικόπολη στη Θεσσαλονίκη, μετά από την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παύλου Μελά.

Την πρόταση έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Ορφανίδης, μέλος Ποντιακών και Αθλητικών Συλλόγων της πόλης.

Για την απόφαση αυτή, το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» εξέδωσε δελτίο τύπου, στο οποίο επικροτεί την κίνηση αυτή.

Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου του Σωματείου Δράσης Νίκος Καπετανίδης:

«Πάρκο Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Νικόπολη Θεσσαλονίκης».

Το Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης χαιρετίζει την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης με την οποία η νέα πλατεία στον προσφυγικό συνοικισμό της Νικόπολης θα ονομαστεί:

«Πλατεία της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου».

Την πρόταση έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο Παύλου Μελά ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Ορφανίδης, μέλος Ποντιακών και αθλητικών συλλόγων της πόλης.

Η πρόταση αυτή και η συνακόλουθη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σφραγίζει με θετικό τρόπο την κατασκευή αυτής της εξαιρετικής πλατείας που κοσμεί την προσφυγική Νικόπολη καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της κατάγονται από τον Εύξεινο Πόντο.

Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι με την ονοματοδοσία αυτή ολόκληρος ο συνοικισμός θα προβληθεί στο πανελλήνιο και θα αποτελέσει κόμβο και πυλώνα εκδηλώσεων σχετικών για την Ιστορία του Πόντου και ιδιαίτερα της Γενοκτονίας.

Συγχαίρουμε τόσο τον προτείνοντα Νίκο Ορφανίδη,τον Δήμαρχο Δημήτρη Ασλανίδη,τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Παύλου Μελά για την ομόθυμη και ομόφωνη απόφαση.

Ας είναι η 19η Μαίου 2025 η απαρχή σημαντικών εκδηλώσεων για τον Ποντιακό Ελληνισμό με πυρήνα την Νικόπολη Δήμου Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.