ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Έναρξη χορευτικής χρονιάς από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Μαρίνας «Η Ρωμανία»
Έναρξη χορευτικής χρονιάς από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Μαρίνας «Η Ρωμανία»
05 Οκτ
0
Σχόλια

Έναρξη χορευτικής χρονιάς από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Μαρίνας «Η Ρωμανία»

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Μαρίνας «Η Ρωμανία» ανακοίνωσε την έναρξη της χορευτικής χρονιάς την Κυριακή 06 Οκτωβρίου 2024, προσκαλώντας τους φίλους της παράδοσης και της μουσικής να συμμετάσχουν στα προγράμματά της. Με στόχο τη διατήρηση και διάδοση της ποντιακής παράδοσης, οι δραστηριότητες της Λέσχης επικεντρώνονται στη διδασκαλία παραδοσιακών χορών και μουσικών οργάνων, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα ηλικιών και επιπέδων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τμήματα χορού για παιδιά (16:30-17:00), εφήβους (17:00-18:00), τμήμα παραστάσεων (18:00-19:00), και ειδικά μαθήματα πανελλήνιων χορών από τις 19:00 μέχρι τις 20:00, υπό την καθοδήγηση του έμπειρου χοροδιδάσκαλου Κυριάκου Παλασίδη.

Εκτός από τον χορό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν και στην εκμάθηση παραδοσιακών ποντιακών μουσικών οργάνων. Ο Θωμάς Τσοπουρίδης θα διδάξει ποντιακή λύρα, ενώ ο Αναστάσιος Φετφατσίδης θα ηγηθεί του τμήματος εκμάθησης νταουλιού.

Η Λέσχη, γνωστή για την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του Πόντου, έχει επίσης ειδικό τμήμα για την εκμάθηση πανελλήνιων χορών με τον Χρήστο Τσιάτσιο, προσφέροντας μια σφαιρική προσέγγιση στους παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα.

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στο γραφείο του συλλόγου στο παλιό δημοτικό σχολείο της Μαρίνας, με υπεύθυνη επικοινωνίας τη Σοφία Μισαηλίδου (τηλ. 6986121325).

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.