ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Κατασκευάζουν τελεφερίκ στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα με τρεις σταθμούς!
Κατασκευάζουν τελεφερίκ στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα με τρεις σταθμούς!
(Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)
07 Φεβ
0
Σχόλια

Κατασκευάζουν τελεφερίκ στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα με τρεις σταθμούς!

Εργασίες για την κατασκευή τελεφερίκ στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα αναμένεται να ξεκινήσουν τον ερχόμενο Μάρτιο, όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος Τραπεζούντας Ορχάν Φεβζί Γκιουμρουκτσούογλου. Σύμφωνα με τον ίδιο, στις 19 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν οι υποβολές προσφορών και καταθέσεις προτάσεων από τις ενδιαφερόμενες εταιρίας για την ανάληψη του έργου.

Το τελεφερίκ θα έχει μήκος 2,5 χιλιόμετρα και θα αποτελείται από τρεις σταθμούς.

Στόχος του έργου, σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ, είναι οι 700 χιλιάδες τουρίστες που επισκεπτόντουσαν τον μοναστήρι ετησίως πριν τις εργασίες αποκατάστασης να περιηγούνται τον χώρο με μεγαλύτερη άνεση.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ματσούκας, Κοράι Κοτσάν, το τελεφερίκ θα διπλασιάσει τον αριθμό των τουριστών και θα δώσει λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή. Ο δήμαρχος πιο συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής: «Το τελεφερίκ θα αποτελείται από τρεις σταθμούς. Ο πρώτος θα βρίσκεται στην κεντρική είσοδο, ο δεύτερος στις εγκαταστάσεις αναψυχής και ο τελευταίος στο παρατηρητήριο. Οι τουρίστες που θα επιβιβάζονται στο τελεφερίκ, εκτός από το μοναστήρι, θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν, όλες τις φυσικές ομορφιές του εθνικού πάρκου, όπως τον καταρράκτη στην κοιλάδα Αλτίντερε. Το μοναστήρι έκλεισε τις πόρτες του με 700 χιλιάδες επισκέπτες. Πιστεύω ότι το νούμερο αυτό θα διπλασιαστεί με το τελεφερίκ. Ο αριθμός των επισκεπτών θα φτάσει στο 1.5 με 2 εκατομμύρια».

Η μονή της Παναγίας Σουμελά, που λειτουργεί ως μουσείο, είναι κλειστή για το κοινό από το Σεπτέμβριο του 2015, και μέχρι σήμερα πραγματοποιούνται εργασίες αναστήλωσης και συντήρησης. Οι επισκέπτες που έρχονται για να δουν από κοντά το θρησκευτικό σύμβολο του ποντιακού ελληνισμού, αντικρίζουν τα λουκέτα με τις απαγορευτικές πινακίδες, στις δύο μοναδικές εισόδους προς τη μονή, μπάζα και υλικά οικοδομών.

Με πληροφορίες από τον τουρκικό Τύπο, Κωνσταντίνος Μαρούσης

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.