ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τανωμένος σουρβάς
ΣΥΝΤΑΓΕΣ |Ποντιακές
(Φωτ.: twitter.com/mitsomageiremat)
0
Σχόλια

Τανωμένος σουρβάς

Σούπα υψηλής θρεπτικής αξίας με βάση το στραγγιστό γιαούρτι και το πλιγούρι (ή και το ρύζι). Είναι από τις πιο γνωστές, νόστιμες και υγιεινές σούπες της ποντιακής κουζίνας, ιδιαίτερα αγαπητή για τις κρύες μέρες.

ΥΛΙΚΑ

1 φλιτζάνι πλιγούρι
1/2 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
αγελαδινό βούτυρο
1 κρεμμύδι
δυόσμο
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το πλιγούρι να βράσει σε αλατισμένο νερό (σε αναλογία νερού 2:1).

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το δυόσμο αφού τα έχουμε ψιλοκόψει.

Όταν το πλιγούρι είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε το μείγμα του τηγανιού στην κατσαρόλα και αφήνουμε να δέσουν τα υλικά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει η σούπα μας.

Στη συνέχεια παίρνουμε το γιαούρτι και το ανακατεύουμε με ζουμάκι από την κατσαρόλα (όπως κάνουμε το αυγολέμονο) σε ένα ξεχωριστό μπολ. Προσοχή: Προσέχουμε να μην το ρίξουμε απότομα για να μην κόψει το γιαούρτι. Αφού το ανακατέψουμε καλά, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα να δέσει με τα υπόλοιπα υλικά.

Βάζουμε πιπέρι στο φαγητό μας, ανάλογα με την αρεσκεία μας.

* Αντί για βούτυρο μπορούμε να βάλουμε λάδι και αντί για πλιγούρι μπορούμε να βάλουμε ρύζι ή σιτάρι.

ΑΛΛΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.