Σούπα με κάστανα, μπέικον και καρότα
ΥΛΙΚΑ
6 φέτες μπέικον κομμένες σε κομματάκια
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
4 μέτρια καρότα ψιλοκομμένα
400 ml γάλα
1 κ.σ. ξερό θυμάρι
1 κύβος ζωμού κοτόπουλου
200 γρ. βρασμένα κάστανα
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σωτάρουμε το μπέικον έως ότου γίνει τραγανό. Αφαιρούμε στη συνέχεια τη μισή ποσότητα του μπέικον και την κρατάμε στην άκρη.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά ακόμα.
Θρυματίζουμε με τα χέρια τον κύβο στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το γάλα, 600ml νερό, το θυμάρι και τα κάστανα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά έως ότου μαλακώσουν τα καρότα.
Με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τη σούπα έως ότου γίνει βελουτέ. (Αν δεν έχετε ραβδομπλέντερ μπορείτε να το μεταφέρετε τη σούπα στο κλασσικό μπλέντερ – προσεκτικά όμως γιατί η σούπα είναι καυτή!). Δοκιμάζετε τη γεύση και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρετε σε μπολ ή βαθιά πιάτα προσθέτοντας στην κορυφή το μπέικον που έχετε κρατήσει.
- Μια συνταγή από το demideli.com.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ