ΣΥΝΤΑΓΕΣ |Ποντιακές
0
Σχόλια
Φούστουρον, η ποντιακή ομελέτα
Ένα από τα πιο εύκολα φαγητά της ποντιακής κουζίνας είναι το φούστουρον ή αλλιώς ομελέτα, το οποίο έχει καλή θέση στις προτιμήσεις των Ποντίων. Επίσης, ήταν ένα από τα φαγητά με τα οποία η πεθερά μπορούσε να τιμήσει το γαμπρό της.
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό καβουρμά
5 αυγά
1/2 φλιτζάνι λάδι ή βούτυρο αγελαδινό
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά, σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε σε λάδι τον καβουρμά.
Έπειτα, σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά.
Μόλις είναι έτοιμα, τα ρίχνουνε πάνω στον καβουρμά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Το μείγμα το ψήνουμε και από τις δυο πλευρές.
ΣΧΟΛΙΑ