ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ψωμί ντομάτας με φέτα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ |Παραδοσιακές ελληνικές
(Φωτο: Άκης Πετρετζίκης)
0
Σχόλια

Ψωμί ντομάτας με φέτα

Το ψωμί για πολλούς αποτελεί βασικό κομμάτι της διατροφής τους. Σε συνδυασμό, όμως, με ντομάτα και φέτα, θα το λατρέψουν όλοι.

Υλικά

250 γρ. ντομάτες, τριμμένες

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

2 αυγά, μεσαία

1 κ.σ. μαγιά ξηρή

30 γρ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ρίγανη

500 γρ. αλεύρι σκληρό

1 πρέζα αλάτι

200 γρ. φέτα

ελαιόλαδο, για τη φόρμα

αλεύρι γ.ο.χ., για τη φόρμα

 

Εκτέλεση

Αρχικά στον κάδο του μίξερ βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη, τα αβγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλεύρι, το αλάτι και χτυπάμε με τον γάντζο, σε μέτρια ταχύτητα για 7-8 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια ζύμη. Η ζύμη είναι αρκετά κολλώδης.

Έπειτα μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα αλευρωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε περίπου 60 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Μετά προσθέτουμε στη φουσκωμένη ζύμη τη φέτα σε μικρά κομμάτια και πλάθουμε μέχρι να ενσωματωθεί η φέτα μέσα στη ζύμη.

Απλώνουμε ελαιόλαδο και αλεύρι σε μια φόρμα 10×35 εκ. και αφήνουμε στην άκρη.

Μεταφέρουμε τη ζύμη στη φόρμα και καλύπτουμε με πετσέτα ή μεμβράνη. Αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσει ξανά η ζύμη μας.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ο C στον αέρα.

Ψήνουμε για 60 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

 

 

Η συνταγή είναι του chef, Άκη Πετρετζίκη.

ΑΛΛΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.