Χριστουγεννιάτικα ρολλά
Υλικά
(Για τα ρολλά)
125 γρ. βούτυρο Kerrygold
600 ml γάλα
50 γρ. μαγιά
125 γρ. ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι
1 κ.γ. κάρδαμο σκόνη ή κοπανισμένο
(Για τη γέμιση)
βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
ζάχαρη
κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το γάλα και λιώνουμε μέσα το βούτυρο. Προσέχουμε να μην βράσει, αλλά να έχει περίπου τη θερμοκρασία του σώματος.
Λιώνουμε μέσα και τη μαγιά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά. Το αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για 60 περίπου λεπτά.
Ανοίγουμε φύλλο πάχους 1/2 cm και απλώνουμε σ’ όλη την επιφάνεια βούτυρο, μετά κανέλα και ζάχαρη.
Πιάνουμε την μια μεριά του φύλλου και την τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι, μέχρι να φτάσει στην άλλη μεριά.
Μ’ ένα μαχαίρι κόβουμε φέτες 2-3 cm.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
Ψήνουμε στους 225°C για 12-15 λεπτά, να ροδίσουν λίγο από πάνω.
Η συνταγή είναι από το dimitrisskarmoutsos.gr