ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Φασόλια με λεμόνι και δεντρολίβανο στη γάστρα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ |
0
Σχόλια

Φασόλια με λεμόνι και δεντρολίβανο στη γάστρα

Είναι περίοδο νηστείας και όπως είναι κατανοητό την τιμητική τους έχουν τα όσπρια και τα ζυμαρικά.

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. φασόλια μέτρια, μουλιασμένα από το βράδυ
2 λεμόνια, φλούδα
250 ml ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
2 κλωνάρια δενδρολίβανο, ψιλοκομμένα
200 ml χυμό λεμονιού
πιπέρι κόκκινο γλυκό, κατά βούληση
αλάτι, κατά βούληση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά, σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα φασόλια μαζί με τις φλούδες λεμονιού για 60 λεπτά.

Έπειτα τα στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί, αφαιρώντας τις φλούδες.

Στη συνέχεια σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά, το δενδρολίβανο και τα φασόλια για 5 περίπου λεπτά.

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ζουμί που έχουμε κρατήσει και πιπέρι.

Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο αλάτι.

Αφού πάρουν μία βράση, μεταφέρουμε τα φασόλια στη γάστρα και ψήνουμε στο φούρνο για 1 περίπου ώρα στους 220οC, ανακατεύοντας και δοκιμάζοντας συχνά.

Η συνταγή είναι από το dimitrisskarmoutsos.gr

ΑΛΛΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.