Φελία, οι ποντιακές αυγόφετες
ΥΛΙΚΑ
1/2 φρατζόλα ψωμί 2-3 ημερών
1 ποτήρι γάλα
2 αυγά
λάδι ή βούτυρο για το τηγάνισμα
ζάχαρη για το τελικό πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά κόβουμε το ψωμί σε φέτες.
Έπειτα σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά.
Μόλις τα χτυπήσουμε καλά, προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια παίρνουμε μια μια τις φέτες του ψωμιού και τις βουτάμε στο μείγμα και από τις δυο πλευρές, χωρίς να τις αφήνουμε, όμως, για πολύ ώρα στο μείγμα, γιατί θα διαλυθούν.
Μόλις βουτήξουμε όλες τις φέτες στο μείγμα, σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει καλά (ή το βούτυρο αλλά όχι να καεί) και στη συνέχεια προσθέτουμε τις φέτες του ψωμιού.
Τηγανίζουμε τα φελία και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
Τα σερβίρουμε σκέτα ή πασπαλισμένα με ζάχαρη.