ΣΥΝΤΑΓΕΣ |Ποντιακές
(Φωτ.: Σουζάνα Καλτουρουμίδου)
0
Σχόλια
Κιντέατα
Πολλούς και μόνο στο άκουσμα τσουκνίδα τους πιάνει φαγούρα. Κι όμως, η τσουκνίδα ή όπως την έλεγαν στον Πόντο κιντέα ή κινθέα, μπορεί να γίνει ένα νόστιμο και πολύ θρεπτικό φαγητό.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κορυφές από κιντέατα
5-8 κουταλιές καλαμποκάλευρο
1-2 σκελίδες σκόρδο (το οποίο το περνάμε από τρίφτη)
Λίγο φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά βράζουμε τα κιντέατα.
Στη συνέχεια τα σουρώνουμε, κρατώντας, όμως, το ζουμί τους.
Μετά από το σούρωμα, τα πολτοποιούμε στο μίξερ και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, μαζί με το ζουμί τους (όσο χρειαστεί) και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
Επόμενο βήμα μας είναι να προσθέσουμε το αλεύρι (όσο χρειαστεί) και να ανακατέψουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
Ανάλογα με την εξέλιξη του μείγματος προσθέτουμε είτε λίγο ζουμί, είτε αλεύρι.
Τέλος, βάζουμε το σκόρδο και το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι ανάλογα με την αρέσκεια μας.
ΣΧΟΛΙΑ