Μακαρόνια με κιμά από λουκάνικο
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. λουκάνικο
1 κ.σ. ελαιόλαδο, προαιρετικά
3 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. φασκόμηλο
αλάτι
250 γρ. σπαγγέτι, Νο6
100 γρ. κρασί λευκό
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
100 γρ. λιαστές ντομάτες
100 γρ. σπανάκι baby
Για το σερβίρισμα
γραβιέρα
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Στη συνέχεια κόβουμε το λουκάνικο σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μιξεράκι σε δόσεις.
Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να σπάσει τελείως το λουκάνικο σε πολύ μικρά κομμάτια.
Έπειτα μεταφέρουμε το λουκάνικο στο καυτό τηγάνι και σοτάρουμε. Αν δεν είναι πολύ λιπαρό μπορούμε να βάλουμε ελαιόλαδο.
Μετά ψιλοκόβουμε τα σκόρδα, το φασκόμηλο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι και τα σπαγγέτι. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σβήνουμε το τηγάνι με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί καλά.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά.
Μεταφέρουμε στο τηγάνι τα σπαγγέτι και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε μια κουτάλα της σούπας από το νερό που έβραζαν.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για 1 λεπτό.
Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις βάζουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με γραβιέρα τριμμένη και πιπέρι.
Η συνταγή είναι του chef, Άκη Πετρετζίκη
ΣΥΝΤΑΓΕΣ