ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Μπεκρή μεζές
ΣΥΝΤΑΓΕΣ |Παραδοσιακές ελληνικές
(Φωτ.: argiro.gr)
0
Σχόλια

Μπεκρή μεζές

Έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως ο μεζές της παρέας και όχι άδικα. Ο μπεκρή μεζές είναι από τα εύκολα πιάτα που δεν χρειάζεται πολύ χρόνο για να γίνει, απαιτεί όμως καλή παρέα και καλό κρασί.

ΥΛΙΚΑ (5-6 μερίδες)

1 κιλό κρέας μοσχάρι ή χοιρινό, κομμένο σε μπουκιές
5-6 ντομάτες τριμμένες
4 πιπεριές χρωματιστές ψιλοκομμένες
100 γρ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1-2 κόκκινες πιπεριές ή λίγο ταμπάσκο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και στη συνέχεια το τσιγαρίζουμε στο λάδι που έχουμε ήδη βάλει στη φωτιά να κάψει σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα.

Μόλις τσιγαριστεί το κρέας, προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ρίγανη και τις κόκκινες πιπεριές (ή το ταμπάσκο).

Έπειτα, βάζουμε νερό και το αφήνουμε να βράσει.

Δέκα λεπτά πριν το σβήσουμε ρίχνουμε τις πιπεριές.

Συνταγή από το argiro.gr.

ΑΛΛΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπεκρή μεζές

Μπεκρή μεζές

Μπεκρή μεζές

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.