ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Μπριζόλα με γρήγορο chutney μήλου
ΣΥΝΤΑΓΕΣ |Γκουρμέ γεύσεις
(Φωτ.: akispetretzikis.com)
0
Σχόλια

Μπριζόλα με γρήγορο chutney μήλου

Τι γίνεται όταν η μπριζόλα και το μήλο συναντιούνται στην κουζίνα; Εκρήξεις γεύσεων!

ΥΛΙΚΑ

Για το chutney:
2 μήλα, καθαρισμένα, χωρίς κουκούτσια και κομμένα σε κύβους 1 εκ.
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
100 γρ. λευκές σταφίδες
80 γρ. ξίδι
40 γρ. καστανή ζάχαρη
½ γρ. τζίντζερ, τριμμένο
¼ κ.γ. κύμινο τριμμένο
πιπέρι καγιέν
αλάτι
πιπέρι

Για τις μπριζόλες:
4 χοιρινές μπριζόλες με το κόκαλο, πάχους 2-3 εκ. η καθεμία
120 γρ. χυμό πορτοκάλι
2 κ.γ. σόγια σως
1 κ.γ. αλάτι
¾ κ.γ. μαύρο πιπέρι
100 γρ. από το chutney συν έξτρα για το σερβίρισμα
φρέσκια ρίγανη, για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το chutney:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το chutney σε ένα μπολ.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε γυάλινο μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο.

Για τις μπριζόλες:
Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις μπριζόλες σε πολλά σημεία, σε κάθε πλευρά.

Τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τον χυμό πορτοκαλιού και τη σόγια σως. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Αφαιρούμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα (την οποία πετάμε), προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, και τις σοτάρουμε σε μια γκριλιέρα.

Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε τις μπριζόλες σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.

Τις γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, απλώνουμε το chutney στην επιφάνειά τους, και τις ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά με κλειστό καπάκι.

Τις αποσύρουμε από τη φωτιά και τις αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά.

Σερβίρουμε με επιπλέον chutney και φρέσκια ρίγανη.

Η συνταγή είναι από το akispetretzikis.com.

ΑΛΛΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπριζόλα με γρήγορο chutney μήλου

Μπριζόλα με γρήγορο chutney μήλου

Μπριζόλα με γρήγορο chutney μήλου

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.