Πιπεριές γεμιστές με καλαμαράκια, τυριά και μυρωδικά
ΥΛΙΚΑ
12 μικρά καλαμαράκια
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ φλ. λευκό αρωματικό κρασί
400 γρ. φέτα
200 γρ. μανούρι
2 κ.σ. βασιλικός φρέσκος, ψιλοκομμένος
2 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
12 μεγάλες πράσινες πιπεριές κέρατο
Αλάτι, κατά βούληση
Πιπέρι, κατά βούληση
200 γρ. ντομάτα κονκασέ
Φύλλα μαϊντανού, για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και καθαρίζουμε προσεκτικά τα καλαμάρια από τα εντόσθιά τους, κρατώντας τα κεφάλια τους στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Έπειτα ρίχνουμε τα κεφάλια από τα καλαμαράκια, τα σοτάρουμε για 5 λεπτά και τα σβήνουμε με το μισό κρασί.
Τα αποσύρουμε και κρατάμε στην άκρη χωριστά τα κρεμμυδάκια και χωριστά τα κεφάλια.
Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα κεφάλια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Τρίβουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε με τα ψιλοκομμένα κεφάλια, το ψιλοκομμένο βασιλικό και το μισό σχινόπρασο.
Γεμίζουμε τα καλαμάρια με τα τυριά.
Τοποθετούμε κάθε καλαμάρι μέσα σε κάθε πιπεριά.
Στη συνέχεια, τοποθετούμε τις πιπεριές με τα καλαμαράκια σε ένα ταψί, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, την ντομάτα κονκασέ, αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο λευκό κρασί.
Βάζουμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 30-40 περίπου λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ψηθεί το φαγητό.
Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι του chef Δημήτρη Σκαρμούτσου.