Ρολό κοτόπουλο με ψητό μπρόκολο, παρμεζάνα και δεντρολίβανο
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
4 μπουτάκια κοτόπουλο, χωρίς κόκκαλο
200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
Για το μπρόκολο
1 μπρόκολο 750 γρ. περίπου
1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Ανακαταύουμε το λάδι με το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι και απλώνουμε το μείγμα με ένα πινέλο στα μπουτάκια.
Τα τυλίγουμε (τα μπουτάκια) σε ρολό και τα στερεώνουμε με νήμα μαγειρικής ή οδοντογλυφίδες.
Στη συνέχεια, βράζουμε το μπρόκολο σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει και το στραγγίζουμε.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την παρμεζάνα με το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο , το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε με το μπρόκολο.
Το μεταφέρουμε σε ένα ταψί με το κοτόπουλο και ψήνουμε στους 180ο C για 25 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να πάρει ένα χρυσό χρώμα και να λιώσει η παρμεζάνα.
Σερβίρεται ζεστό.
Συνταγή από το argiro.gr.