Τσιριχτά
ΥΛΙΚΑ
2 ποτήρια χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. αλάτι
Αλεύρι (όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη ένας σφιχτός χυλός)
Λάδι για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μέσα σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και προσθέτουμε τόσο αλεύρι όσο χρειαστεί για να γίνει η ζύμη μας ένας πηχτός χυλός (αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό ή αλεύρι) και την αφήνουμε να φουσκώσει.
Βάζουμε μπόλικο λάδι να καεί σε ένα τηγάνι και στη συνέχεια αφού έχουμε πιάσει με τη χούφτα μας το χυλό, τον πιέζουμε προς τα πάνω ώστε να βγει από τον αντίχειρα, τον κόβουμε με το κουτάλι και τον ρίχνουμε στο τηγάνι. Κάνουμε το ίδιο με όλη τη ζύμη.
Τηγανίζουμε μέχρι τα τσιριχτά μας να ροδοκοκκινίσουν.
Βγάζοντάς τααπό το τηγάνι τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγουν τα περιττά λάδια.
Αφού έχουμε βάλει τα τσιριχτά σε μια πιατέλα τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή μέλι.