ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Φιλέτο γαλοπούλας με σάλτσα ροκφόρ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ |Γκουρμέ γεύσεις
(Φωτ.: supersyntages.gr)
0
Σχόλια

Φιλέτο γαλοπούλας με σάλτσα ροκφόρ

Πολλοί έχουν συνδυάσει τη γαλοπούλα με το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, ωστόσο είναι ένα κρεατικό το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εκτός γιορτινού τραπεζιού και μάλιστα συνοδευόμενο με ιδιαίτερες σάλτσες, όπως είναι αυτή που θα παρουσιάσουμε.

ΥΛΙΚΑ

800 γρ. φιλέτο γαλοπούλας
2 κουταλιές σούπας λάδι
2 κουταλιές σούπας βούτυρο (όχι μαργαρίνη)
Μισό φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι
Φρέσκοτριμμένο πιπέρι
Μαϊντανός
200 γρ. ροκφόρ λιωμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
Μισό φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
2 κουταλιές σούπας μπράντι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τα φιλέτα γαλοπούλας μέχρι να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια τα σοτάρουμε, βάζοντας 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 2 κουταλιές βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι.

Τα σβήνουμε με το λευκό κρασί και τα τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.

(Για τη σάλτσα ροκφόρ)
Λιώνουμε το ροκφόρ με ένα πιρούνι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα.

Έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο, το γάλα και το μπράντι.

Μετά από 1-2 λεπτά, προσθέτουμε το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε τη σάλτσα για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει ένα ομογενές μείγμα.

Στη συνέχεια βάζουμε τα σοταρισμένα φιλέτα της γαλοπούλας σε ένα ταψί.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα ροκφόρ και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά της αρεσκείας μας.
Όταν είναι όλα έτοιμα, σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη πιατέλα, μαζί με τα φιλέτα της γαλοπούλας.

Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και μαϊντανό.

ΑΛΛΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.